Dijital DönüşümE-ticaret DanışmanlığıE-ticaret Nedirİçerik PazarlamaPerformans Pazarlama

PANDEMİYE KARŞI ANAHTAR KELİME ‘DİJİTALLEŞME’

Pandemiye karşı anahtar kelime ‘dijitalleşme’

Koronavirüs sadece “sağlığı” vurmakla kalmıyor “yaşam tarzımızı” da değiştiriyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Nilüfer Narlı’ya göre dünya “küresel laboratuvara” dönüştü.

İnsanlığın “güçlü” ve “güçsüz” yanları test ediliyor. Kulağa oldukça ilginç geliyor dediğinizi duyar gibiyim ama görünen o ki bizi bu illetle çok farklı boyutlarda da test ediyor olmaları ve aynı zamanda mevcut alışkanlıklarımızı da yerinden edip yenilerini ekleme çabası  içinde olduklarını da söylemeden edemeyeceğim…

Ve elbette sonuç bu bir “dayanıklılık” testi.

Örneğin mesela “Psikolojik dayanıklılık…”

Devletin, sağlık kurumlarının, STK’ların desteğine ihtiyaç var.

“Eve kapanmak” olan bir yaşam tarzında psikolojinin bozulmaması önemli. İnsanlar aileleriyle hiç olmadıkları kadar uzun süre aynı alanda bulunuyor ama  birde gelecekle kaygılarda mevcut.

Sonra bir diğer dayanıklıklık testimiz “Ekonomik dayanıklılık” da öyle….Kapanmaya dayalı yaşam tarzı, ev dışındaki harcamaları büyük ölçüde kısıtlıyor.Hizmet sektörü, ulaşım, turizm ağır darbe alıyor.Tarımdan sanayiye kadar üretimin yani arzın yüksekliği karşısında talep daralması söz konusu.

dijitalleşme
 

Bir diğer dayanıklılık testi “sosyal yapıdaki kırılmalar…” Özellikle yaşlılar bir bakıma “izole” oluyor. Devlet politikalarında yaşlıların kendilerini çok yalnız hissetmelerini önleyecek ve o yaş kesimindeki kırılmaları esnetecek kucaklayıcı yaklaşımlara ihtiyaç var.

Bir anahtar kelime de “dijitalleşme…” 

Donanımı zorunluluk haline geliyor. İnsanlar  covid-19 corona virüsünün sebep olduğu salgın hastalığın tehlikesinden dolayı evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarını karşılamak için internet sayfalarında geziyor yiyecek içecek başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılıyor. Kendini internet alışverişine kapatmış böyle bir alışkanlığı olmayanlar ise başta zorlanacaklar elbette zamanla internetten alışveriş konusundaki sert tutumları ve herşeyi dokunarak, koklayarak, deneyerek almak gibi alışkanlıkları kırılıp yerine herşeyiyle dijitalleşmiş bir nesil bırakacak bizlere 2020 den sonra diye bir kavram bırakacak corona  virüsü ile mevcut ekonomiyi alt üst edip sarsarken bunu yanı sıra yeni kuralları olan ekonomi sistemini dayatıyor bizlere. Dijitalleşmeye yeniliğe açık olmayanları silerken piyasadan yaşlılar da bundan payını alıyor. Demem o ki bu zamanda kendini dönüştürüp e ticareti başlayan ve yürüyen kazanacak gerisi mi geri kalanlarda yok olmaya mahkum olacak ….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu