Amazon DanışmanlığıDanışmanlıkDijital DönüşümE-ihracatE-ticaret DanışmanlığıE-ticaret NedirFacebook ReklamlarıMarka YönetimiSeo NedirSosyal Medya YönetimiTeknolojiYoutube Reklamları

Yeni Sosyal Medya Platformu: Threads

Mark Zuckerberg, kendi instagram hesabında yeni bir sosyal medya ağından bahsetti: Threads.

Yeni Sosyal Medya Platformu: Threads

Mark Zuckerberg, kendi instagram hesabında yeni bir sosyal medya ağından bahsetti: Threads. Mark, yaptığı paylaşımla herkes tarafından bilinen Twitter’ın rakibi olacak uygulamanın ilk sürümünü duyurdu. İster içerik oluşturucu olun ister sıradan paylaşım yapan birisi olun, Threads gerçek zamanlı güncellemeler ve herkese açık sohbetler için yeni, farklı bir tarz sunuyor.

Bilindiği üzere instagram, herkes için milyarlarca insanın kendi dünyasını yansıttığı, fotoğraflarını, yediklerini, içtiklerini, gezdiklerini, videolarını paylaştığı hatta son dönemlerde herkes için ticari bir kazanç haline gelen büyük bir platform oldu. Şimdilerde ise Mark’ın duyurduğu bu uygulama ile artık görselden ziyade fikirlerin ve metinlerin açık bir şekilde paylaşıldığı ve tartışıldığı önemli bir platform haline geleceğe benziyor.

Hayatımıza çok hızlı giren Threads, saatler içerisinde 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Mark’ın kendi hesabından paylaştığı bu yeni sosyal medya uygulaması, instagram kullanıcılarına çok kolay bir şekilde üye olma imkânı sağladığı için çok kısa sürede milyonlarca kişi tarafından indirilen uygulama haline geldi. Peki bu durumda fikir paylaşım konusunda lider konumda olan ve 40 milyar dolarlık bir yatırımla Tesla’nın Kurucusu Elon Musk tarafından satın alınan twitter’ın tahtını sallayabilecek mi?

Sadece sıradan insanların değil, devlet başkanlarının dahi ilk önce Twitter üzerinden paylaşım yaparak duyuru yaptıkları bir sosyal medya uygulaması varken, şimdi de Threads insanların dünyasına girmiş oldu.

Metin tabanlı paylaşımların yapıldığı bir mikroblogging platformu olan Threads, özellikle haberlerin hızla yayılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu, fikir paylaşımların çok hızlı bir şekilde insanlar arasında dolaşmasını sağlamak için hayata geçirilmiş olmakta.

Threads’i kullanmaya başlamak ise oldukça kolay, oturum açmak için Instagram hesabınızı kullanmanız yeterli görünüyor. Instagram kullanıcı adınız ve doğrulamanız devam edecek ve profilinizi özellikle Threads için özelleştirme seçeneği sunuluyor.

Peki Meta olarak dünyanın en büyük sosyal medya alt yapılarına sahip olan Mark, neden böyle bir sosyal medya ağı ortaya çıkarmış oldu?

Çünkü, yaşadığımız bu yüzyılda artık fikirler çok önemli! Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle herkesin bir konuda fikir belirtme ihtiyacı ortaya çıktı, bu bazen kendini ifade etmek oldu, bazen bir eleştiri oldu. Sosyal medya ağları insanların hem kendilerini ispat ettiği hem de kendisini kolay ve ücretsiz bir şekilde ifade edebildiği bir platform haline geldi. En önemlisi hukuksal açıdan bile sosyal medya platformları artık delil niteliğinde belgelere sahip olabiliyor.

Bu kısımlar işin biraz prosedür tarafı gelin birazda içerikten bahsedelim.
bu uygulamada gönderiler en fazla 500 karakter uzunluğunda ve en fazla 5 dakika uzunluğunda bağlantılar, fotoğraflar ve videolar paylaşılabiliyor. Bir konuyla alakalı paylaşmak istediğiniz instagram hikayenizde ne varsa bunu kolayca paylaşabilir veya gönderinizi seçtiğiniz başka bir platformda bağlantı olarak paylaşabiliyorsunuz.

Uzun uzadıya sosyal medya ile alakalı anlatılacak ve konuşulacak çok şey olabilir, ama Threads son dönemlerde çok konuşulacağa benziyor. Fikir özgürlüklerinin, insan haklarının ve en önemlisi ifade özgürlüğünün yaşanması gerektiği şu zamanda, insanların bilinçli bir şekilde fikirlerini beyan edebileceği bu sosyal medya ağlarının gelişmesi oldukça önemli bir konu. Şu an için Play Store ve IOS marketlerde bulunan bu uygulamayı ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. Temenni ederiz ki bu sosyal medya ağlarının tüm insanlığa güzellikler getirmesini dileriz.

O zaman bizde Brian Kernighan dediği gibi, “Merhaba dünya.” diyelim…

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu