Dijital DönüşümE-ticaret DanışmanlığıE-ticaret Nedir

KORONAVİRÜS SALGININ E TİCARETE ETKİSİ

KORONAVİRÜS SALGININ E TİCARETE ETKİSİ

Koronavirüs salgını, yaşamlarımız, yaşama ve birbirimizle etkileşim kurma şeklimiz üzerinde büyük değişikliklere sebep oldu. Sadece günlük yaşamı değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda e-ticaret üzerinde de önemli etkileri oldu.

Virüsün ABD’nin tüketici beklentileri üzerindeki etkisini görmek için yapılan araştırmanın sonuçları şok edici. Çalışma Mart ayı başlarında gerçekleştirildiğinde, araştırmaya katılanların % 20’si zaten virüs nedeniyle bir online siparişinin gecikmesi veya iptali haberini almıştı.

Araştırma insanların % 80’inin virüs endişesi sebebiyle mağazalardan ve alışveriş merkezlerinden uzak durduğunu ortaya çıkardı. Anketi yanıtlayan her 5 kişiden 1’i, virüs endişelerinden kaynaklı eskiye oranla daha fazla çevrimiçi alışveriş yaptığını söyledi.

Satıcıların yalnızca online alışveriş talebinin artmasına hazırlanmakla kalmayıp, aynı zamanda tüketici harcama tutumlarındaki olası bir değişime de hazırlanmaları gerekir. Alışveriş yapanlar “sahip olma” öğelerine öncelik veriyor ve “sahip olmak” kategorisine giren ürünlere daha az harcama yapıyorlar. Buna ek olarak, insanlar ürünlerin nereden geldiğinden eskiye oranla daha fazla endişe duyuyorlar, tüketicilerin % 64’ü virüsün onları orijinal ürünler hakkında daha bilinçli yaptığını söylüyor.

Tüketicilerin % 62 ‘si online alışveriş alışkanlıklarını virüsün etkilemediğini söylüyor. Bu süreçte akılda tutulması ve önem verilmesi gereken şey, tüketici güveni. Tüketicilerin % 84’ü, bir teslimatın Koronavirüs nedeniyle ertelenmesi veya iptal edilmesi durumunda proaktif ve şeffaf iletişime ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Benzer şekilde, tüketicilerin% 81’i teslimat veya sipariş değişiklikleri varsa bir siparişi tamamen iptal etmek istiyor. Tüketicilerin % 70’i gecikmiş bir teslimat için genişletilmiş bir iade süresi istiyor ve % 34’ü bir sonraki siparişine uygulanacak ek bir indirim istiyor. Bu istekler mevcut politikalarınızdan farklı olabilir, ancak tüketicinin markanıza ve ürünlerine olan güvenini artırmak için esnek olup bu belirsiz zamanlarda sürece uyum sağlaması önemli. Bu süreçte Amazon ve eBay gibi pazar yerleri milyonlarca ürünü kaldırmaya ve hatta bazı satıcıları askıya almaya veya yasaklamaya kadar giden usulsüz fiyat arttırışları ve yanlış pazarlama çalışmaları ile uğraştı. Satıcılar paniğe kapılmış tüketicilerden yararlanmak için çalışırken unuttukları bir nokta mevcut fiyatları artırmaya veya avantaj elde etmeye çalışan satıcılar bu durum geçtiğinde ciddi marka itibar yönetimi ile uğraşmak zorunda kalacaklar.

e-ticaretin koronavirüse etkisi

Dikkat edilmesi gereken son konu, envanter eksikliği veya sınırlı dağıtım bölgeleri gibi koronavirüs kaynaklı tedarik zinciri etkileridir. Ürünleriniz özellikle gecikme riski altındaysa, iletişimlerinizin şeffaf olduğundan müşterinizi sürekli süreç ile ilgili bilgilendirdiğinizden ve müşteri güvenini korumak için esnek bir iade politikanız olduğundan emin olun. Tüketicilerin% 78’i, şirket bilgi sağladığı müddetçe marka algısını olumsuz etkilemeyeceğini söylüyor. Bu koşullar herkes için beklenmedik ve kafa karıştırıcı, bu nedenle bu süreci en az zarar ve sorun ile atlatmak için doğru hamleler yapmak çok değerli.

Yazımı sonlandırırken Covid-19 Commerce Insight olarak adlandırılan yeni bir projeden bahsetmek istiyorum. Site her gün, Covid-19’un Avrupa ve dünyanın geri kalanındaki e-ticaret üzerindeki etkisini birden çok sektörde küresel ve bölgesel düzeyde yeni veriler sunarak gösteriyor. Avrupa’daki ve diğer ülkelerdeki e-ticaret üzerindeki Covid-19‘un etkisine ilişkin daha iyi bir fikir vermek için başlanan bu proje Emarsys ve GoodData’nın bir milyar katılımı ile gerçekleşmiş ve 400 milyon işlemi analiz ediyor. Web sitesi, e-ticaret etkinliği ve eğilimlerinin hem küresel hem de bölgesel olarak resmini sunuyor. Platform, çevrimiçi tüketici işlemlerinin sayısını, sipariş numarasını, ortalama sipariş değerini, satın alınan ürün türlerini ve daha fazlasını gösteriyor.

Sağlıklı Günler , keyifli okumalar dilerim.

Teşekkürler,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu